Rahkatorttu

RAHKATORTTU
175°C uunipellillinen tai 2 pyöreää vuokaa

Sekoita keskenään:

4 lasia vehnäj.

2 lasia sok.

2 tl leivinj.

2 tl soodaa
2 tl vaniljasok.

250 gr sulaa rasvaa (300)

Ota seoksesta syrjään 2 lasillista, jotka ripotellaan lopuksi päälle.

Lisää toiseen osaan, josta tulee torttupohja:

1 muna
1lasi piimää

Sekoita keskenään väliin tulevaa seosta varten:

2 prk rahkaa
1 lasi sok.

2 Munaa
1 tl vaniljasok.

1 sitruunan mehu ja raastettu kuori

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 136 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 64g259kcal0g63.7g0g0g
Leivinjauhe 1.2g2.2kcal0.1g0.5g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g3g12kcal0g3g0g0g
Kananmuna kuoreton 21g29kcal2.6g0.1g2.1g0g
Piimä, rasvaton HYLA (Valio), annos 100g25g8.8kcal0.9g1.1g0.1g0g
Maitorahka, maustamaton hyla 0,3% (Valio) 250 g63g41kcal6.9g2.6g0.2g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore6.3g1.6kcal0g0.6g0g0g
Sunnuntai AnniHelena kakkuvehnäjauho (Sunnuntai), annos 75g58g201kcal6.9g40.8g1.2g1.7g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g31g225kcal0.3g0.3g25g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana542g1559kcal35.4g225.4g57.2g3.4g
Valittu annoskoko271g780kcal17.7g112.7g28.6g1.7g
Annoskoko puolitettuna136g390kcal8.9g56.4g14.3g0.9g
Arvot/100g100g288kcal6.5g41.6g10.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=107329