Omenaiset uunikasvikset ja -makkara (pirkka)

8 - 9 (n. 800 g) perunaa
2 punasipulia
2 porkkanaa
3 rkl öljyä
1 tl oreganoa
1/2 tl timjamia
1/2 tl suolaa
mustapippuria
1 pkt (500 g) HK Sininen kevyt lenkkimakkaraa
2 omenaa
1 rs (250 g) miniluumutomaatteja

Kastike:
1 tlk (2 1/2 dl) Crème Bonjour Cuisinea, pesto
(2 - 3 rkl maitoa)

Vaihe 1
Kuori ja lohko perunat ja sipulit.

Kuori porkkanat, halkaise ja paloittele.

Vaihe 2
Levitä kasvikset uunivuokaan.

Lisää öljy ja mausteet.

Sekoita.

Kypsennä uunissa 200 asteessa 20 minuuttia.

Vaihe 3
Kuori ja paloittele makkara.

Pese omenat hyvin, poista siemenkodat ja leikkaa lohkoiksi.

Vaihe 4
Lisää makkarat, omenat ja tomaatit vuokaan.

Jatka kypsentämistä vielä noin 15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä ja makkarat saaneet väriä.

Vaihe 5
Ohenna kastike halutessasi maidolla.

Tarjoa kastike erikseen.

(Merkitse kastike laskuriin erikseen!)

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 2170 grammaa

Maryp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 100g76kcal1.9g15.5g0.2g1g
Punasipuli, kuorittu, 100g14g3.7kcal0.2g0.7g0g0.2g
Porkkana 19g6.1kcal0.1g1g0g0.5g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 5g44kcal0g0g5g0g
Lenkki, kevyt sininen HK63g106kcal6.2g6.2g6.2g0.1g
Omena, ulkomainen, kuorittu 40g18kcal0.1g3.8g0g0.7g
Miniluumutomaatti, annos 250g31g6.3kcal0.2g1g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana542g521kcal17.4g56.4g23g5g
Valittu annoskoko271g261kcal8.7g28.2g11.5g2.5g
Annoskoko puolitettuna136g130kcal4.4g14.1g5.8g1.3g
Arvot/100g100g96kcal3.2g10.4g4.2g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=275280