Hernekeitto

Liota herneet 2 litrassa vettä yön yli.
Kun alat keittää soppaa, lisää joukkoon laakerinlehtiä, kokonaisia maustepippureita, liemikuutiot ja porkkanat ja sipulit.

Keitä 2 tuntia, lisää vielä vettä 0,5 litraa.

Lisää kinkut.

Lisää lopuksi kerma ja anna vielä hetken hautua.

Tarkista suola.

Nautiskele.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 434 grammaa

Kimbbaz
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne, kuivattu, Rainbow31g88kcal5.6g19.9g0.3g3.1g
Palvikinkku HK 3%38g38kcal6.8g0.2g1.1g0g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)22g35kcal0.6g0.6g3.3g0g
Vesi156g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio Maggi0.2g0.5kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio, 1kpl, Rainbow0.8g2.1kcal0.1g0.1g0.2g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g16g4.4kcal0.1g0.9g0g0.4g
Sipuli (kuorittu)7.5g2kcal0.1g0.4g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana542g339kcal26.6g44.2g9.8g7.2g
Valittu annoskoko271g170kcal13.3g22.1g4.9g3.6g
Annoskoko puolitettuna136g85kcal6.7g11.1g2.5g1.8g
Arvot/100g100g63kcal4.9g8.1g1.8g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=281380