Katkarapurisotto

1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
10 cm purjoa
0,5 rkl oliiviöljyä
1,5 dl tummaa riisiä
1,5 dl pitkäjyväistä riisiä
7 dl vettä
1 kalaliemikuutio
1 punainen paprika
200 g parsakaalin pieniä kukintoja
300 g katkarapuja
1 tl kalamaustetta
2 tl yrttimaustetta

- - -
Hienonna sipuli, valkosipuli ja purjo.

Ruskista ne öljyssä kattilassa tai paistokasarissa.

Lisää kattilaan kuutioitu paprika.

(Jos riisissä on pitkä keittoaika, kannattaa sitä keittää etukäteen erikseen n. 10 min)

Lisää riisit ja vesi, vesi sitä mukaa kun se imeytyy riisiin.

Lisää liemikuutio.

Anna kiehua 5 min. Lisää joukkoon parsakaalin kukinnot ja anna kiehua n. 10 min. Lisää lopuksi katkaravut ja kuumenna risotto.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 362 grammaa

Missdrew
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)15g4kcal0.2g0.7g0g0.3g
Valkosipuli 1.2g1.3kcal0.1g0.2g0g0g
Purjosipuli 9g2.1kcal0.2g0.2g0g0.2g
Oliiviöljy 1g9kcal0g0g1g0g
Riisi tumma 19g67kcal1.3g13.8g0.4g0.8g
Riisi pitkäjyväinen, puuroutumaton 19g70kcal1.6g15.2g0.1g0.3g
Vesi105g0kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio 1.6g5kcal0.2g0.6g0.2g0g
Paprika punainen 26g7.5kcal0.2g1.1g0.1g0.5g
Parsakaali brokkoli 30g11kcal1.4g0.6g0.1g0.7g
Katkarapu 45g31kcal6.5g0g0.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana543g414kcal23.4g64.8g4.8g5.6g
Valittu annoskoko272g207kcal11.7g32.4g2.4g2.8g
Annoskoko puolitettuna136g103kcal5.9g16.2g1.2g1.4g
Arvot/100g100g76kcal4.3g11.9g0.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=113791