Possunliha laatikko

1300 g perunaa
650 g possunlihaa
300 g porkkanaa
120 g sipulia
valkosipuli jauhetta maun mukaan
n 15-20 maustepippuria
1 lihaliemikuutio tai 3 tl lihaliemijauhetta
5 dl vettä
n 3 tl suolaa

Perunat ja porkkanat kuoritaan (1300+300 g kuorittuna).

Possunliha paloitellaan sopivan kokoisiksi paloiksi.

Sipuli paloitellaan myös.

Vuorotellen laatikkoon aineksia (lihaa alimmaksi ja päällimmäisemmäksi.

Maustetaan ja paistetaan mielellään leivinuunissa, mutta jos sitä ei ole 250 C n. 1,5h

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 362 grammaa

Hehtaari
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna (vanha, kuorittu)122g100kcal2.2g21.5g0.1g1.2g
Porkkana 28g9kcal0.2g1.6g0.1g0.7g
Sianliha keskiarvo 61g133kcal11.2g0g9.9g0g
Lihaliemijauhe/tiiviste 0.7g1.9kcal0.1g0.1g0.1g0g
Sipuli 11g3.4kcal0.1g0.5g0g0.2g
Suola, annos 3g1.4g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 47g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana543g496kcal27.6g47.4g20.4g4.2g
Valittu annoskoko272g248kcal13.8g23.7g10.2g2.1g
Annoskoko puolitettuna136g124kcal6.9g11.9g5.1g1.1g
Arvot/100g100g91kcal5.1g8.7g3.8g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=77129