Kaalikääryleet

Varaa noin kaksikiloinen kaali ja kovella sen kanta pois.

Keitä kaali suolavedessä pehmeäksi.

Anna jäähtyä, irrottele lehdet ja ohenna lehtiruodit.

Silppua ylijäänyt kaali pienemmäksi ja sekoita se jauhelihan, porkkanaraasteen ja sipulisilpun sekaan.

Lisää mustapippuria, soijakastiketta ja osa siirapista täytemassaan.

Ohenna halutessasi täytemassaa pienellä määrällä keitinvettä.

Levitä täytettä kaalinlehille ja kääri ne kaaryleiksi.

Annoksesta tulee noin 27-28 käärylettä noin 100-115 grammaa/kääryle.

Lisää loppuun keitinveteen hieman juoksevaa pullomargariinia tai oivariinita tms sekä loppu siirappi.

Paista 175 asteisessa uunissa n.1 t. Valele kääryleitä välillä pellille valuvalla liemellä.

Halutessasi voit korvata sipulin selleriraasteella.

Reseptistä tulee n. 27 annosta ja yksi annos painaa n. 113 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali1691g357kcal20.3g57.5g3.4g35.5g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha356g591kcal67.6g0g35.6g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g178g50kcal1.1g10.6g0.4g4.4g
Sipuli 53g16kcal0.7g2.6g0.1g0.9g
Vesi356g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 45g134kcal0g33g0g0g
Oivariini, 60 (100g)13g73kcal0.1g0.1g8g0g
Suola, annos 3g7.1g0kcal0g0g0g0g
Soijakastike less salt (Kikkoman)13g11kcal1.3g1.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5424g2464kcal182.2g210.6g95g81.6g
Valittu annoskoko2712g1232kcal91.1g105.3g47.5g40.8g
Annoskoko puolitettuna1356g616kcal45.6g52.7g23.8g20.4g
Arvot/100g100g45kcal3.4g3.9g1.8g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=306055