Punajuuri-vuohenjuustokeitto

1.Kuori ja hienonna sipuli, kuullota se ison kattilan pohjalla öljytilkassa.

Lisää kattilaan vesi ja kasvisliemikuutio ja kiehauta.

2.Kuori ja lohko punajuuret pieniksi ja lisää ne kattilaan.

Keitä, kunnes punajuuret tuntuvat pehmeiltä.

Soseuta keitto monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella.

3.Lisää joukkoon vuohenjuusto ja anna sulaa.

Lisää joukkoon myös kerma.

(Jos keitto tuntuu liian tanakalta, lisää vettä tai kermaa.)

4.Kuumenna keitto, mausta mustapippurilla.

Leikkaa basilikalehdet suikaleiksi ja sirottele keiton pinnalle.

Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 226 grammaa

Khaleesi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 1051g403kcal10.5g72.5g2.1g26.3g
Vesi751g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio (Herbamare), annos 11g17g53kcal0.8g3.1g4.2g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g150g41kcal2g7.2g0.3g2.6g
Rypsiöljy rainbow7.5g68kcal0g0g7.5g0g
Vuohen-valkohomejuusto (Rainbow), annos 50g270g811kcal56.8g2.7g56.8g0g
Maustamaton jogurtti (vähälaktoosinen) (Rainbow), annos 100g300g174kcal12g14.4g7.5g0g
Aurajuusto (Valio), annos 17g75g255kcal15g0g21.8g0g
Arla apetina tuorejuusto valkosipuli ja yrtit (Arla), annos 20g90g180kcal7.7g2.7g15.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5424g3970kcal209.6g205.2g231g57.8g
Valittu annoskoko2712g1985kcal104.8g102.6g115.5g28.9g
Annoskoko puolitettuna1356g992kcal52.4g51.3g57.8g14.5g
Arvot/100g100g73kcal3.9g3.8g4.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=310589