Kevyt raparperipiirakka

Vispaa kananmuna ja sokeri kevyesti.

Sekoita kaurahiutaleet, vehnäjauhot, leivinjauhe ja kardemumma, lisää taikinaan yhdessä piimän kera.

Sekoita joukkoon sulatettu margariini.

Leikkaa leivinpaperista piirakkavuokaan sopiva pyöreä pala ja kaada taikina vuokaan.

Ripottele pinnalle hieman vehnäjauhoja ja taputtele kevyesti vuoan reunoille asti.

Levitä raparperipalat piirakkapohjalle.

Sekoita kermaviili, sokerit ja kananmuna keskenään ja kaada vuokaan raparperien päälle.

Paista piirakkaa 175-asteisen uunin alatasolla n. 35-40 min, kunnes
piirakka on kullanruskea ja kypsä myös pohjasta.

Jäähdytä ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 97 grammaa

Keidii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurahiutale, luomu (Pirkka)466g1632kcal65.3g261.1g32.2g51.3g
Vehnäjauho puolikarkea 227g780kcal23.2g159.1g2.7g8g
Ruisjauho kokojyväjauho 64g195kcal5.6g35.5g1.2g8.9g
Flora margariini 60, annos 10g117g630kcal0.2g0.3g69.9g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 233g70kcal6.7g8.4g0.2g0g
Leivinjauhe 16g29kcal0.8g6.2g0g0.1g
Kananmuna kuorineen punnittu140g176kcal15.4g0.4g12.6g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g12g36kcal1.3g7g0.8g3.3g
Fariinisokeri233g947kcal0g232.9g0g0g
Kevyt kermaviili 3.5% hyla (Valio)466g303kcal14.9g22.4g16.3g0g
Kanamuna,raaka (Kultamuna), annos 55g140g199kcal17.5g0.4g14.4g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g117g337kcal1.4g65.3g0g46.6g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g19g75kcal0g18.5g0g0g
Raparperi 466g157kcal3.2g25.6g0.5g6.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5432g11128kcal311g1686.2g301.6g249.4g
Valittu annoskoko2716g5564kcal155.5g843.1g150.8g124.7g
Annoskoko puolitettuna1358g2782kcal77.8g421.6g75.4g62.4g
Arvot/100g100g205kcal5.7g31g5.6g4.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=363219