Sitruunakääretorttu

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Vatkaa munat, sokeri ja makeutusjauhe vaahdoksi (5g makeutusjauhetta= 0,5dl).

Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi vaahtoon.

Sekoita varovasti nostellen.

Lisää sitruunamehua mielesi mukaan.

Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.

Tasoita pinta.

Paista uunin keskitasossa 6-8 minuuttia.

Kumoa torttupohja sokeroidun leivinpaperin päälle, irrota paperi varovasti ja anna jäähtyä.

Levitä sitruunarahka täytteeksi ja rullaa kääretorttu muotoon.

Herkuttele!

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Innan
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna, punnittu kuorineen (käsittelemätön)89g123kcal9.8g0.4g9.2g0g
Sokeri 17g69kcal0g16.9g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 18g62kcal1.8g12.7g0.2g0.6g
Perunajauho 1dl=70g20g67kcal0g16.5g0g0g
Leivinjauhe 1.6g2.8kcal0.1g0.6g0g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore4g1kcal0g0.4g0g0g
Sitruunarahka (Valio), annos 100g121g193kcal8.7g19.3g8.4g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g2g5.8kcal0g1.1g0g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana544g1048kcal40.8g135.8g35.6g2.8g
Valittu annoskoko272g524kcal20.4g67.9g17.8g1.4g
Annoskoko puolitettuna136g262kcal10.2g34g8.9g0.7g
Arvot/100g100g193kcal7.5g25g6.5g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=99179