Bolognese

1. Paistele jauheliha harmaaksi ja pilku sipuli.

2. Laita sipulisillpu sekaan ja kuullota.

3. Pilko tomaatit ja porkkanat ja heitä sekaan.

4. Laita sekaan liemikuutiot sekä vettä noin litra.

5. Laita mausteet: valkosipulia, mustapippuria, basilikaa ja tomaattipuretta.

Valkosipulin kanssa ei kannata säästellä.

6. Ruoan pitää antaa kypsyä kauan (noin 4 tuntia).

Jos vesi haihtuu liian aikain sitä voi lisätä.

Lopuksi veden tulisi kuitenkin olla haihtunut.

7. Hienosäädä mausteiden määrä maun mukaan.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 544 grammaa

Pkla
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g100g20kcal0.6g3.8g0.3g1.4g
Sipuli (kuorittu)30g8.1kcal0.4g1.4g0.1g0.5g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha80g133kcal15.2g0g8g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g30g8.4kcal0.2g1.8g0.1g0.7g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)2.2g6.2kcal0.2g0.4g0.4g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g2g2.1kcal0.2g0.3g0g0g
Tomaattipure, Eldorado, 1prk28g11kcal0.5g2.1g0g1.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana544g377kcal34.6g19.6g17.8g8g
Valittu annoskoko272g189kcal17.3g9.8g8.9g4g
Annoskoko puolitettuna136g94kcal8.7g4.9g4.5g2g
Arvot/100g100g69kcal6.4g3.6g3.3g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=262421