Kaura-omenapaistos öljyyn

Sekoita astiassa kaurahiutale, suola, siirappi ja öljy.

Öljyä ja siirappia voit lämmittä hieman ennen sekoittamista, jotta ne imeytyvät kauraan paremmin.

Punnitse omenat ja pilko ne 10 cm korkeaan vuokaan.

Ripottele päälle kanelia ja sokeri (tai fariinisokeri).

Voit ripotella tähän myös hieman jauhettua inkivääriä mikäli pidät sen mausta.

Ripottele seos omenoiden päälle.

Paista 200 asteessa 20 min tai kunnes omenoiden kypsyys on mielestäsi sopiva.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 121 grammaa

Arjaheluna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruokaöljy keskiarvo 15g134kcal0g0g15.2g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 225g80kcal0.4g16g0.2g4.5g
Kaurahiutale 18g67kcal2.6g10.3g1.3g1.8g
Kaneli, jauhettu, annos 2g0.5g1.2kcal0g0.4g0g0.2g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 11g34kcal0g8.3g0g0g
Sokeri 2.3g9kcal0g2.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana545g652kcal6g74.4g33.4g13g
Valittu annoskoko272g326kcal3g37.2g16.7g6.5g
Annoskoko puolitettuna136g163kcal1.5g18.6g8.4g3.3g
Arvot/100g100g120kcal1.1g13.7g6.1g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=141918