Gluteeniton ja vähälaktoosinen suklaakakku

Vaahdota munat ja sokeri.

Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään ja lisää varovasti sekoittaen vaahdon joukkoon.

Paista pellillä leivinpaperin päällä tai voidellussa ja jauhotetussa vuoassa. 175 asteessa n. 40 min. Pellillä kypsyy hieman nopeammin.

Leikkaan jäähtynyt kakkulevy ja tee täyte.

Sulata suklaa miedolla lämmöllä ja sulattele joukkoon myös tuorejuusto.

Nosta pois levyltä ja vaahdota jäähtymisen aikana kerma, sokeri, vaniljasokeri.

Sekoita jäähtynyt "kastike" kermavaahdon joukkoon.

Lado vuorotellen kakkupohja ja kuorrute niin, että päällimmäiseksi jää kuorrutekerros.

Kostuta kakkulevyt kevyesti esim.

tuoremehulla tai vaniljalla maustetulla laktoosittomalla maidolla.

Koristele esim.

karkkirakeilla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Heltsy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 46g66kcal5.7g0.1g4.7g0g
Sokeri 27g109kcal0g26.7g0g0g
Gluteeniton jauhoseos (sunnuntai), 1dl=60g7.3g26kcal0.3g5.9g0.1g0.2g
Perunajauhot, Kolmen Konstin 4rkl=60ml=42g6.3g21kcal0g5.1g0g0.1g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 4.2g15kcal0.8g0.5g0.9g1.3g
Valio maustettu rahka 200g vanilja HYLA42g67kcal3g6.7g2.9g0g
Pandan tumma suklaa 150 g31g167kcal1.5g16.3g10g0g
Vispikerma laktoositon Valio 2dl84g301kcal1.7g2.3g31.7g0g
Sokeri 13g51kcal0g12.5g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g2.5g10kcal0g2.5g0g0g
Tuoremehu, Appelsiinitäysmehu (Rainbow), annos 200g10g4.2kcal0g1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana545g1672kcal26g159.2g100.6g3.2g
Valittu annoskoko272g836kcal13g79.6g50.3g1.6g
Annoskoko puolitettuna136g418kcal6.5g39.8g25.2g0.8g
Arvot/100g100g307kcal4.8g29.2g18.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=173905