Etikkainen kaalisalaatti

Raasta tai pilko kaali isoon astiaan ja sekoita joukkoon paprikasuikaleet.

Keitä kattilassa puoli litraa vettä ja sekoita joukkoon puoli desiä etikkaa, ruokalusikallinen öljyä, noin 3/4 dl sokeria ja mausteet.

Anna kiehua pieni hetki ja jätä neste jäähtymään.

Kaada jäähtynyt liemi salaatin joukkoon ja laita jääkääppiin maustumaan yön yli. Salaattia kannattaa välillä sekoittaa.

Salaatti säilyy hyvänä jääkaapissa useita päiviä!

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 85 grammaa

Karin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali1530g323kcal18.4g52g3.1g32.1g
Viinietikka 64g13kcal0g0.3g0g0g
Oliiviöljy 18g158kcal0g0g17.9g0g
Sokeri77g311kcal0g76.4g0g0g
Paprikasekoitus Pirkka 300 g383g84kcal3.8g17.2g0g7.7g
Suola, annos 3g3.8g0kcal0g0g0g0g
Basilika, kuivattu 5.1g13kcal0.7g1g0.2g2.1g
Mustapippuri 2.6g7.1kcal0.3g1g0.1g0.7g
Vesi, vesijohtovesi 638g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5440g1818kcal46.4g295.8g42.6g85.2g
Valittu annoskoko2720g909kcal23.2g147.9g21.3g42.6g
Annoskoko puolitettuna1360g455kcal11.6g74g10.7g21.3g
Arvot/100g100g33kcal0.9g5.4g0.8g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=124649