Sitruunakääretorttu

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Vatkaa munat, sokeri ja makeutusjauhe vaahdoksi (5g makeutusjauhetta= 0,5dl).

Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi vaahtoon.

Sekoita varovasti nostellen.

Lisää sitruunamehua mielesi mukaan.

Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.

Tasoita pinta.

Paista uunin keskitasossa 6-8 minuuttia.

Kumoa torttupohja sokeroidun leivinpaperin päälle, irrota paperi varovasti ja anna jäähtyä.

Levitä sitruunarahka täytteeksi ja rullaa kääretorttu muotoon.

Herkuttele!

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Innan
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna, punnittu kuorineen (käsittelemätön)885g1231kcal98.3g3.5g92.1g0g
Sokeri 169g686kcal0g168.8g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 181g621kcal18.5g126.7g2.2g6.3g
Perunajauho 1dl=70g201g674kcal0.2g165g0g0g
Leivinjauhe 16g28kcal0.8g6.1g0g0.1g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore40g10kcal0g3.6g0g0g
Sitruunarahka (Valio), annos 100g1207g1931kcal86.9g193.1g84.5g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g20g58kcal0.2g11.3g0g8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5440g10481kcal409.8g1356.2g357.6g28.8g
Valittu annoskoko2720g5240kcal204.9g678.1g178.8g14.4g
Annoskoko puolitettuna1360g2620kcal102.5g339.1g89.4g7.2g
Arvot/100g100g193kcal7.5g24.9g6.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=99179