Vehnäsämpylät (patongit 4kpl)

Ohje alunperin kotivinkistä hampurilais- ja hodarisämpylät.

Liota hiiva käden lämpöiseen veteen ja lisää jauhoja kunnes muodostuu velli.

Nosta kulho vesihauteeseen ja peitä liinalla.

Kun velli kuplii (n. 10min.), hiiva on herännyt ja voit jatkaa taikinan tekoa.

Lisää loput jauhot, suola ja öljy.

Vaivaa hyvin.

Leivo taikinasta 12 sämpylää, palloja tai pitkuloita tulevan käytön mukaan.

Kohota liinan alla väh. 30min.

Voitele varovasti maidolla ja ripottele seesaminsiemeniä pinnalle.

Paista 225* n. 15-20min.

PS.
Tein patonkeja tällä ohjeella 4kpl.

Taikinan herätys 1h ja kohotus 1h, muuten ohjeen mukaan.

Ei voitelua eikä siemeniä.

Paisto 225* 20-25min.

Älä peitä liinalla tms. että pysyvät rapeina.

Itse nostin leipäkoppaa vasten pystyyn, niin pohjakin rapsakoitui.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 113 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi1000g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 100g75kcal13.1g1.1g0.4g6.9g
Vehnäjauho puolikarkea 1560g5353kcal159g1092g18.7g54.6g
Suola, annos 3g6g0kcal0g0g0g0g
Ruokaöljy keskiarvo 56g495kcal0g0g55.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5444g11844kcal344.2g2186.2g150g123g
Valittu annoskoko2722g5922kcal172.1g1093.1g75g61.5g
Annoskoko puolitettuna1361g2961kcal86.1g546.6g37.5g30.8g
Arvot/100g100g218kcal6.3g40.2g2.8g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=429748