Lihamureke

Valmistukseen kuluva aika: alle 1 tunti.

1. Sekoita purkki kermaviiliä, pussi sipulikeittojauhetta, 2 kananmunaa ja 4 kynttä valkosipulia puristettuna.

2. Lisää jauheliha sekä raastettu porkkana ja sekoita.

Lisää halutessasi mustapippuria ja muita mausteita.

Suolaa ei tarvitse lisätä, koska sipulikeitto on hyvin suolaista.

3. Muotoile pötkö uunivuokaan ja paista 200 asteessa noin 40 minuuttia tai kunnes mureke on kypsä.

VINKKI: voit laittaa lisukkeeksi uunivuokaan murekkeen reunoille esim.

porkkanaa ja herneitä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 227 grammaa

Nahkuri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha1200g1992kcal228g0g120g0g
Laktoositon kermaviili (Valio)600g390kcal19.2g28.8g21g0g
Ranskalainen sipulikeitto-ainekset (Knorr), annos 52g156g499kcal14g81.1g9.4g14g
Porkkana, keskikokoinen 65g390g109kcal2.3g23.2g0.8g9.7g
Kananmuna kuoreton 330g471kcal41.3g1g33.8g0g
Valkosipuli 48g52kcal3.8g7.8g0.3g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5448g7026kcal617.2g283.8g370.6g49.4g
Valittu annoskoko2724g3513kcal308.6g141.9g185.3g24.7g
Annoskoko puolitettuna1362g1757kcal154.3g71g92.7g12.4g
Arvot/100g100g129kcal11.3g5.2g6.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=272675