Kukkakaali-purjokeitto

Kuullota paloiteltu kukkakaali, purjo ja valkosipuli kattilassa öljy-margariiniseoksessa.

Lisää kasvisliemi ja keitä kunnes kukkakaali on kypsää.

Soseuta keitto.

Lisää paloiteltu sulatejuusto ja mausteet; ohjeessa sanotaan kirveli, mutta käytin itse timjamia.

Saksi pinnalle vielä ruohosipulia.

Ohje julkaistu Yhteishyvä 8/10.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 341 grammaa

Irocduck
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 1068g257kcal19.3g23.5g3.2g24.6g
Purjosipuli 214g49kcal3.9g5.1g0.4g4.5g
Valkosipuli 27g29kcal2.1g4.4g0.2g0.6g
Rypsiöljy 36g319kcal0g0g36.1g0g
Flora kevyt margariini 40 400g40g148kcal0.2g1.2g16g0g
Kasvisliemi laimennettu 1068g99kcal3.1g4.4g7.7g0.5g
Olympia perinteinen sulatejuusto (Valio), annos 15g267g641kcal40.1g8.3g53.4g0g
Suola, annos 3g8g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5456g3084kcal137.4g93.8g234g60.4g
Valittu annoskoko2728g1542kcal68.7g46.9g117g30.2g
Annoskoko puolitettuna1364g771kcal34.4g23.5g58.5g15.1g
Arvot/100g100g57kcal2.5g1.7g4.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=187518