Jauhelihakastike (Painonvartijat)

400 g naudan paistijauhelihaa
2 sipulia
1 valkosipulinkynsi
2 porkkanaa
3-4 lehtisellerinvartta
2 tlk (à 400 g) säilöttyä tomaattimurskaa
1,2 dl punaviiniä
1 rkl kuivattua yrttiseosta
ripaus suolaa ja jauhettua mustapippuria
hienonnettuja tuoreita yrttejä, esim.

basilikaa ja oreganoa

1. Kuori ja hienonna sipulit ja murskaa valkosipulinkynsi.

Kuori ja kuutioi porkkanat ja hienonna lehtisellerinvarret.

2. Ruskista jauheliha.

Lisää kasvikset jauhelihan joukkoon pariksi minuutiksi kuullottumaan.

3. Kaada pannuun tomaattimurska sekä punaviini ja mausta seos yrttimausteilla.

Hauduta kastiketta miedolla lämmöllä n. 30 minuuttia.

Mausta maun mukaan suolalla ja mustapippurilla.

Ripottele pinnalle hienonnettuja yrttejä.

Tarjoile keitetyn pastan kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 273 grammaa

Missdrew
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha67g111kcal12.7g0g6.7g0g
Sipuli 18g5.5kcal0.2g0.9g0g0.3g
Valkosipuli 0.7g0.7kcal0.1g0.1g0g0g
Porkkana 22g7.1kcal0.1g1.2g0g0.6g
Lehtiselleri 13g1.6kcal0.1g0.1g0g0.1g
Tomaattimurska 133g39kcal0.7g7.1g0.3g2.5g
Punaviini 20g14kcal0.1g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana546g358kcal28g18.8g14g7g
Valittu annoskoko273g179kcal14g9.4g7g3.5g
Annoskoko puolitettuna137g89kcal7g4.7g3.5g1.8g
Arvot/100g100g66kcal5.1g3.4g2.6g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=100216