Kukkakaalikeitto.

Poista kukkakaaleista kannat ja puolita ne käsin muutamaan osaan.

Laita kukkakaalilohkot suurehkoon kattilaan ja kaada päälle vettä niin paljon että ne peittyvät lähes kokonaan, murenna joukkoon myös yksi lihaliemikuutio.

Anna kiehua n.20min.

Survo sauvasekoittimella kattilassa olevat kukkakaalit tasaiseksi massaksi, voit kyllä jättää joitain sattumia joukkoon.

Lisää kerma, makusi mukaan suolaa, pippuria, aromisuolaa jne sekä kinkunpalaset keittoon ja kiehauta vielä hetki

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 273 grammaa

Heiniaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g5g2.8kcal0.2g0.3g0.1g0g
Lihaliemikuutio Maggi1.1g3.1kcal0.1g0.1g0.3g0g
Kukkakaali 99g24kcal1.8g2.2g0.3g2.3g
Palvikinkku HK 3%18g18kcal3.2g0.1g0.5g0g
Vesi150g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana546g95kcal10.6g5.4g2.4g4.6g
Valittu annoskoko273g47kcal5.3g2.7g1.2g2.3g
Annoskoko puolitettuna137g24kcal2.7g1.4g0.6g1.2g
Arvot/100g100g17kcal1.9g1g0.4g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=100830