Halloumijuusto-uunijuureksia

Pilko juurekset suikaleiksi.

Sekoita nauris ja porkkana keskenään, mausta öljyllä, hunajalla ja mausteilla maun mukaan (esim suola, basilika, inkivääri).

Sekoita punajuuri, öljy ja mausteet (esim suola) toisessa kulhossa.

Levitä pellille eri päähän.

Eri kulhoja kannattaa käyttää sen vuoksi, että punajuuri helposti värjää kaiken mitä koskettaa.

Paista 150 asteessa n. tunti, maistamalla huomaat milloin juurekset ovat sinun makuusi sopivan kypsiä.

Kun juurekset alkavat olla valmiita, tiipaloi halloumi ja paista ruskeapilkkuiseksi oliiviöljyssä.

Nätti asetelma tulee näin: kulhon pohjalle punajuuret, päälle nauris-porkkana-halloumisekoitus.

Sopii esim.

liharuokien lisukkeeksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 273 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Halloumi-juusto kypros pittas, annos 250g63g198kcal14.1g1.6g15g0g
Nauris 83g23kcal0.8g3.5g0.2g1.6g
Porkkana, keskikokoinen 65g50g14kcal0.3g3g0.1g1.3g
Punajuuri 63g24kcal0.6g4.3g0.1g1.6g
Oliiviöljy 10g89kcal0g0g10g0g
Hunaja 5g17kcal0g4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana546g727kcal31.6g32.8g50.8g9g
Valittu annoskoko273g364kcal15.8g16.4g25.4g4.5g
Annoskoko puolitettuna137g182kcal7.9g8.2g12.7g2.3g
Arvot/100g100g133kcal5.8g6g9.3g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=92877