Perinteinen hernekeitto

Laita herneet likoamaan edellisenä iltana kattilaan, noin pariin litraan vettä.

Keitä hernekeitto liotusveteen, mutta lisää vielä yksi litra vettä.

Pilko sipuli, porkkana ja kinkku pienemmiksi ja lisää keiton joukkoon.

Mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi meiramilla.

Anna hautua hiljaksiin 3-4 tuntia.

Tarkista lopuksi vielä suola.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 187g0kcal0g0g0g0g
Herne kuivattu 31g94kcal5.6g15.1g0.3g3.3g
Sipuli (kuorittu)14g3.7kcal0.2g0.7g0g0.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g11g3.1kcal0.1g0.7g0g0.3g
Ylikypsä kinkku, 200g (Vataja), annos 15g29g28kcal5.2g0g0.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana546g258kcal22.2g33g2g7.6g
Valittu annoskoko273g129kcal11.1g16.5g1g3.8g
Annoskoko puolitettuna137g64kcal5.6g8.3g0.5g1.9g
Arvot/100g100g47kcal4.1g6g0.4g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=275373