Jänispata

- Jänis kiehautetaan suolavedessä lähes kypsäksi ja poistetaan pintaan kohoavaa rasvaa, verta jne.

- Jänis pilkotaan sopiviksi paloiksi ja ruskistetaan padassa (riistaruokakokki sanoo, että voissa!)

- Porkkkana ja sipuli pilkotaan ja sekaan.

-Vesi ja mausteet ja olut ja jaloviintä perään, sekä liemikuutiot.

Heitä pippuria perään.

- Uunissa 200 - 175 asteessa 2,5 h - 5 h.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Mitukka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jänis 75g98kcal15.9g0g3.8g0g
Vesi150g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g9g2.5kcal0.1g0.5g0g0.2g
Sipuli (kuorittu)7.5g2kcal0.1g0.4g0g0.1g
Fond du chef, beef (Knorr), annos 100g4.2g3.8kcal0.1g0.1g0.3g0g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Voi 1.1g7.6kcal0g0g0.9g0g
Olut keskiolut, 4,5 til% alkoholia 25g11kcal0.1g1g0g0g
Jaloviina 40% (Alko), annos 30g0.8g1.7kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana546g252kcal32.6g4g10g0.6g
Valittu annoskoko273g126kcal16.3g2g5g0.3g
Annoskoko puolitettuna137g63kcal8.2g1g2.5g0.2g
Arvot/100g100g46kcal6g0.7g1.8g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=361291