Sallayn kasvispata

Hyvää tulee kun hauduttaa hitaasti ja pienellä lämmöllä.

Eli pistä teflon- tai valurautapataan (öljy ja kasvikset kärtsäävät teräskattilassa pohjaan) öljyä lämpenemään ja joukkoon viipaloidut sipulit ja muut sopivat kasvikset (herkkusienet, selleri, yms tilanteen mukaan).

Puolisen tuntia voi hämmennellä ja haudutella.

Levy voi olla vaikka kolmosella.

Kypsyessään ainekset alkavat päästää nestettä, joten liemen pohja syntyy ainesten omista mehuista.

Lisää sopivassa vaiheessa paseerattu tomaatti ja vettä ja kasvis/lihalientä.

Kypsät pavut, tomaatit ja muut ainekset kypsyvät vähemmässäkin ajassa, joten pistä ne myöhemmin joukkoon ja kypsennä n. vartti, tai kunnes tomaatit ovat "kuoriutuneet" eli pehmenneet palasiksi.

Mausteina vaikka suola, mustapippuri ja basilika.

Vinkki: Jos säilykepapujen maku kyllästyttää, osta kuivia pussipapuja.

Niitä pitää liottaa yön yli ja keittää tunti, eli papujen esivalmistelun voi aloittaa jo edellisenä päivänä sillä, että mätkäisee ne likoamaan.

Sama pätee kuivattuihin herneisiin!

Vinkki 2: Proteiinilisää saa, jos ripottelee valmiin annoksen päälle raejuustoa, sopii hyvin kasviskeittoon!

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 365 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)14g3.8kcal0.2g0.7g0g0.2g
Oliiviöljy 2.8g25kcal0g0g2.8g0g
Papu valkoinen, keitetty 28g30kcal2.4g3.9g0.1g2g
Tomaatti, tuore38g7.6kcal0.2g1.4g0.1g0.5g
Herne 38g26kcal1.9g3.5g0.1g1.2g
Tomaattimurska 47g14kcal0.3g2.5g0.1g0.9g
Kesäkurpitsa zucchini 38g6.8kcal0.2g0.9g0.1g0.3g
Munakoiso 47g11kcal0.2g1.5g0.1g1.2g
Rajah Mild Curry Paste (10g)3.7g5.4kcal0.1g0.3g0.4g0g
Kukkakaali 19g4.5kcal0.3g0.4g0.1g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana548g267kcal11.6g30.2g7.8g13.4g
Valittu annoskoko274g133kcal5.8g15.1g3.9g6.7g
Annoskoko puolitettuna137g67kcal2.9g7.6g2g3.4g
Arvot/100g100g49kcal2.1g5.5g1.4g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=62843