Halloumijuusto-uunijuureksia

Pilko juurekset suikaleiksi.

Sekoita nauris ja porkkana keskenään, mausta öljyllä, hunajalla ja mausteilla maun mukaan (esim suola, basilika, inkivääri).

Sekoita punajuuri, öljy ja mausteet (esim suola) toisessa kulhossa.

Levitä pellille eri päähän.

Eri kulhoja kannattaa käyttää sen vuoksi, että punajuuri helposti värjää kaiken mitä koskettaa.

Paista 150 asteessa n. tunti, maistamalla huomaat milloin juurekset ovat sinun makuusi sopivan kypsiä.

Kun juurekset alkavat olla valmiita, tiipaloi halloumi ja paista ruskeapilkkuiseksi oliiviöljyssä.

Nätti asetelma tulee näin: kulhon pohjalle punajuuret, päälle nauris-porkkana-halloumisekoitus.

Sopii esim.

liharuokien lisukkeeksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 273 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Halloumi-juusto kypros pittas, annos 250g626g1979kcal140.9g15.7g150.3g0g
Nauris 827g227kcal8.3g34.7g2.5g15.7g
Porkkana, keskikokoinen 65g501g140kcal3g29.8g1g12.5g
Punajuuri 626g240kcal6.3g43.2g1.3g15.7g
Oliiviöljy 100g886kcal0g0g100.2g0g
Hunaja 50g166kcal0.3g40.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5460g7274kcal317.6g327.8g510.6g87.8g
Valittu annoskoko2730g3637kcal158.8g163.9g255.3g43.9g
Annoskoko puolitettuna1365g1819kcal79.4g82g127.7g22g
Arvot/100g100g133kcal5.8g6g9.4g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=92877