Suklaabrowniekakku (Iltalehti)

1. Mittaa kattilaan voi ja paloiteltu suklaa (175 g). Sulata miedolla lämmöllä välillä sekoittaen niin, että seos on tasaista ja kiiltävää.

Jäähdytä.

2. Vatkaa sokeri ja kananmunat vaaleaksi vaahdoksi.

Sekoita jäähtynyt suklaa-voiseos vaahtoon.

3. Lisää myös vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.

Sekoita taikinaan lopuksi rouhittu suklaa (50 g) ja pähkinät.

Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.

4. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa 35-40 minuuttia.

Jäähdytä ja koristele tomusokerilla.

Tarjoile kermavaahdon kera.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Suvits
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 525g3806kcal6.2g2.1g426.6g0g
Tumma suklaa 86% (Marabou)675g4082kcal58g128.2g367.7g87.7g
Sokeri 637g2586kcal0g636.5g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu540g680kcal59.4g1.6g48.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 195g669kcal19.9g136.4g2.3g6.8g
Leivinjauhe 15g26kcal0.8g5.7g0g0.1g
Macadamianpähkinä, australia, käsittelemätön150g1072kcal12g13.5g113.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5472g25842kcal312.6g1848g1918.2g189.2g
Valittu annoskoko2736g12921kcal156.3g924g959.1g94.6g
Annoskoko puolitettuna1368g6461kcal78.2g462g479.6g47.3g
Arvot/100g100g472kcal5.7g33.8g35.1g3.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=104571