Tiikerikakku

1. Uuni kuumenemaan 180 asteeseen.

Voitele ja jauhota suuri rengasvuoka.

2. Sulata margariini kattilassa.

Yhdistä leivinjauhe (2 tl), jauhot (4 dl) ja vanilliinisokeri (3 tl).
3. Vatkaa munat (4 kpl) ja sokeri (2,5 dl) kuohkeaksi vaahdoksi, lisää jauhoseos vuorotellen maidon ja jäähtyneen margariinin kanssa puuhaarukalla tai kaapimella sekoittaen.

4. Ota erilleen n. 1/3 taikinasta ja sekoita kaakaojauhe (2 tl) tähän
5. Kaada vuokaan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta, sitten tumma kerros ja päällimmäiseksi loput vaaleasta.

Upota haarukka sinne tänne ja pyöräytä taikinaa.

6. Paista uunin alatasossa n. 45 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 38 grammaa

Sofie
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 796g1136kcal99.5g2.4g81.6g0g
Sokeri 760g3085kcal0g759.2g0g0g
Margariini 60%, keskiarvo 543g2891kcal1.8g1.9g325.7g0g
Leivinjauhe 36g64kcal1.9g13.7g0g0.2g
Vanilliinisokeri, teelusikka36g144kcal0g35.8g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen543g179kcal17.9g26.6g0g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 22g80kcal4g2.4g4.7g6.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5472g15158kcal250.2g1684g824g13.6g
Valittu annoskoko2736g7579kcal125.1g842g412g6.8g
Annoskoko puolitettuna1368g3790kcal62.6g421g206g3.4g
Arvot/100g100g277kcal4.6g30.8g15.1g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=160472