Majoneesi (karppi)

Kaikkien aineiden tulee olla yhtä lämpimiä.

Laita pyöreäpohjaisen kulhon pohjalle keltuaiset, sinappia, suola ja valkopippuri.

Vatkaa kuohkeaksi.

Lisää öljyä ohuena nauhana.

Viinietikkaa aina välillä, sopivissa erissä.

Majoneesi on herkkä juoksettumaan, jos valmistaminen on liian nopeaa tai kestää liian kauan.

Jos majoneesi juoksettuu, voit yrittää saada sen tasaiseksi tilkalla kylmää vettä.

Tai alkaa alusta niin, että lisäät munankeltuaisia, vatkaat ja lisäät vähitellen juoksettunutta majoneesia sekaan.

lähde: karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 19 grammaa

Tekno
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 243g693kcal37.7g0.5g60.8g0g
Sinappi 61g80kcal2.7g8.6g3.6g1g
Rypsiöljy 2189g19356kcal0g0g2188.8g0g
Viinietikka 182g38kcal0g0.9g0g0g
Suola, annos 3g37g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 24g69kcal2.5g10.3g0.5g6.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5472g40471kcal85.8g40.6g4507.4g14.8g
Valittu annoskoko2736g20235kcal42.9g20.3g2253.7g7.4g
Annoskoko puolitettuna1368g10118kcal21.5g10.2g1126.9g3.7g
Arvot/100g100g740kcal1.6g0.7g82.4g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=197868