Kasvissosekeitto, porkkana+kaali+sipulit

Pese porkkanat hyvin ja pilko ne pieniksi paloiksi.

Suikaloi kaali ohuiksi soiroiksi ja kuori sipuli sekä valkosipuli, pilko ne pieneksi.

Kuori inkivääri (esim lusikalla raapimalla) ja raasta sitä muutaman sentin pala.

Kuullota kattilassa oliiviöljytilkassa sipulit ja inkivääri, sitten muut vihannekset.

Peitä kuullotetut vihannekset kattilassa vedellä, niin että ne juuri peittyvät, ja keitä pehmeäksi, n.20min.

Mausta keittoa suolalla ja pippurilla.

Soseuta kasvikset tasaiseksi sauvasekoittimella, lisää sekaan kiehuvaa vettä vedenkeittimestä niin paljon, että saat keitosta mieleisesi liemevää.

Laita valmis keitto pakasterasiohin, pakasta ja sulata mikrossa aina tarvittava annos keittoa.

Nauti keitto kuumana esim smetanan, ruokajugurtin, siemenien, katkarapujen, kinkkusuikaleiden, chilikastikkeen taikka peston kanssa, makusi mukaan.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 228 grammaa

Lml
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali665g140kcal8g22.6g1.3g14g
Porkkana, keskikokoinen 65g665g186kcal4g39.6g1.3g16.6g
Sipuli (kuorittu)266g72kcal3.5g12.8g0.5g4.5g
Valkosipuli 16g17kcal1.3g2.6g0.1g0.3g
Inkivääri, tuore, silputtu11g8.5kcal0.2g1.9g0.1g0.2g
Suola, annos 3g13g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g8g18kcal0.9g3.1g0.3g0g
Vesi1065g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy (kylmäpuristettu, extra virgin) (Pirkka), annos 20g27g234kcal0g0g26.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5472g1354kcal35.8g165.2g60.4g71.2g
Valittu annoskoko2736g677kcal17.9g82.6g30.2g35.6g
Annoskoko puolitettuna1368g339kcal9g41.3g15.1g17.8g
Arvot/100g100g25kcal0.7g3g1.1g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=360174