Vadelmapiirakka

Pohja:

2½ dl erikoisvehnäjauhoja
100 grammaa sulatettua margariinia
1 kananmuna
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta

Täyte:

200 g kermaviiliä
kananmuna
300 grammaa (n. 3 dl) vadelmia
150 grammaa mustikoita
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Vatkaa sula margariini ja sokeri sekaisin.

Lisää puolet jauhoista ja leivinjauhe.

Sekoita.

Lisää kananmuna.

Lisää loput jauhoista.

Anna hetken seisoa.

Sillä aikaa voit tehdä täytteen.

Sekoita täyteainekset keskinään hyvin.

Käytin kauhoja molempien sekoittamiseen.

Vispilä on vaikea puhdistaa taikinasta.

Paista 200*C lämpötilassa 30-45 minuuttia.

Pistin aluksi puoleksi tunniksi yläritilälle ja lopuksi vartiksi alaritilälle piirakkavuoan.

Kannattaa voidella piirakkavuoka ennen paistoa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 152 grammaa

Laskipera87
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen224g1616kcal0g0g179.6g0g
Erikoisvehnäjauho, Pouta, 1dl561g2020kcal67.3g398.4g11.8g0g
Kananmuna kuoreton 247g352kcal30.9g0.7g25.3g0g
Sokeri 337g1367kcal0g336.3g0g0g
Kermaviili, rasvaa 6 %, vähälaktoosinen 449g386kcal13.9g19.8g26.9g0g
Vadelma 898g369kcal9g36.8g7.2g33.2g
Leivinjauhe 11g20kcal0.6g4.2g0g0.1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g9g36kcal0g8.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5472g12331kcal243.4g1610.2g501.6g66.6g
Valittu annoskoko2736g6165kcal121.7g805.1g250.8g33.3g
Annoskoko puolitettuna1368g3083kcal60.9g402.6g125.4g16.7g
Arvot/100g100g225kcal4.4g29.4g9.2g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=431375