Raparperikakku Sikke Sumari

Laita sokeri ja vesi kuumenemaan, kunnes sokeri alkaa ottamaan hiukan väriä ja lisää sitten raparperinpalat joukkoon.

Sekoita varovasti puulusikalla kunnes raparperi on "antautunut" ja lisää sitruunamehu.

Raparperia ei tarvitse kuoria jos se leikataan pieniksi paloiksi ja se on juuri nostettu puutarhasta, pesu riittää ja se, että katkaisee päät huolellisesti.

Tee taikinan aineksista taikina joko tehosekoittimessa tai käsin.

Sekoita voi ja sokeri ja kananmunat tehosekoittimessa.

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja mantelirouhe omassa kulhossaan ja lisää tehosekoittimeen.

Mausta kardemummalla.

Suojaa vuoka leivinpaperilla ja painele puolet taikinasta vuoan pohjalle.

Lisää taikinan päälle raparperikompotti (varo ettet lisää liikaa nestettä) ja kompotin päälle loput taikinasta.

Paista uunissa 180 asteessa noin 45 minuuttia kakun korkeudesta riippuen.

Tarjoa kermavaahdon kera.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 137 grammaa

Venalai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g30g180kcal6.3g2g16.2g0g
Sokeri 30g122kcal0g30g0g0g
Voisarvi croissant 30g109kcal2.4g11.9g5.6g0.7g
Kananmuna kuoreton 9g13kcal1.1g0g0.9g0g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 3.3g10kcal0.5g0g0.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 30g103kcal3.1g21.1g0.4g1.1g
Leivinjauhe 1.7g2.9kcal0.1g0.6g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.8g2.6kcal0.1g0.5g0.1g0.2g
Raparperi 100g34kcal0.7g5.5g0.1g1.4g
Sokeri 11g44kcal0g10.8g0g0g
Fariinisokeri18g71kcal0g17.5g0g0g
Vesi5g0kcal0g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton5g1.1kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana548g1386kcal28.6g200g48.2g6.8g
Valittu annoskoko274g693kcal14.3g100g24.1g3.4g
Annoskoko puolitettuna137g347kcal7.2g50g12.1g1.7g
Arvot/100g100g253kcal5.2g36.5g8.8g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=428759