Mausteinen tonnikala-kukkakaali

Huuhdo kukkakaali ja irrottele kukinnot.

Sekoita murskatut valkosipulinkynnet, inkivääri (½ tl), kurkuma (1 tl), suola (1 tl), garam masala (1 tl), mustapippuri (1 tl) ja sitruunamehu keskenään.

Kuumenna öljy kattilassa, lisää mausteseos ja sekoittele sitä pari minuuttia, jotta maut tasaantuvat.

Lisää valutettu tonnikala ja kääntele hetki.

Lisää vesi ja kukkakaalit ja keitä kannen alla noin viisi minuuttia eli kunnes kukkakaali on lähes kypsää.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 366 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 200g48kcal3.6g4.4g0.6g4.6g
Oliiviöljy 6.8g60kcal0g0g6.8g0g
Tonnikala öljyssä 46g88kcal12.5g0g4.2g0g
Valkosipuli 3g3.2kcal0.2g0.5g0g0.1g
Sitruunamehu, laimentamaton7.5g1.6kcal0g0.1g0g0g
Vesi11g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana549g401kcal32.6g10g23.2g9.4g
Valittu annoskoko275g200kcal16.3g5g11.6g4.7g
Annoskoko puolitettuna137g100kcal8.2g2.5g5.8g2.4g
Arvot/100g100g73kcal5.9g1.8g4.2g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=141083