Kevennetyt Runebergin tortut

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää vaahtoon kuivat aineet, kuivat mausteet kannattaa sekoittaa ensin jauhoihin.

Lisää sula rasva ja kermaviili ja sekoita tasaiseksi.

Jaa taikina voideltuihin ja korppujauhotettuihin folio-muffinivuokiin.

Myös silikonivuokia, muffinipeltiä tai torttumuotteja voit käyttää.

Paina teelusikalla jokaisen tortun keskelle pieni nokare paistonkestävää hilloa / marmeladia.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min kauniin keltaisiksi leivonnaisten koosta riippuen.

Kostuta kypsät tortut sivelemällä niille maustettua sokerivettä.

Laita vielä jokaisen tortun keskelle nokare vadelmahilloa.

Koristele sokerivesikuorrutukselle pursottamalla kuorrutteesta rengas hillon ympäri.

TIESITKÖ?
Runerbergin torttuna tunnetun leivonnaisen resepti oli alkuaan melko pelkistetty korppujauhoista ja muruista tehty leivonnainen ja nimi tulee siitä, että Runeberg söi näitä mielellään aamiaisryyppynsä kanssa.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Phocahispida
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 32g130kcal0g32g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 25g84kcal2.5g17.2g0.3g0.9g
Kermaviili, kevyt (ingman keittiöni) 2%50g30kcal1.6g3.5g1g0g
Kananmuna kuoreton 55g79kcal6.9g0.2g5.6g0g
Korppujauho 19g69kcal2g14g0.2g1g
Manteli 18g108kcal4.2g1.2g9.5g1.3g
Leivinjauhe 2.5g4.4kcal0.1g0.9g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1g4kcal0g1g0g0g
Kardemumma, annos 2g1g3.1kcal0.1g0.7g0.1g0.3g
Vadelmamarmeladi, Saarioinen50g90kcal0.2g21.5g0.1g1.1g
Sokerivesikuorrutus 23g77kcal0g18.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana550g1355kcal35.2g222.2g33.6g9.2g
Valittu annoskoko275g677kcal17.6g111.1g16.8g4.6g
Annoskoko puolitettuna137g339kcal8.8g55.6g8.4g2.3g
Arvot/100g100g247kcal6.4g40.4g6.1g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=160663