Karpin feta-jauhelihapyörykät

Sekoita jauhelihan joukkoon kananmuna, pieneksi pilkottu puolikas chili paprika (tai 1 tl chili jauhetta), puserrattu valkosipuli, suolaa hitunen, koska feta suolaista.

Sekoita takinaksi.

Ota sormin pieniä palloja takinasta ja pyörittele pieniksi lihapulliksi.

Laita jokaisen lihapullan sisään kuutio tai kaksi fetajuustoa.

Paista pannulla pienellä lämmöllä voissa kauniin ruskeiksi ja kypsiksi.

Jos haluat vaihtelua, voi sisään laittaa myös esim.

nokareen vuohenjuustoa tai parmesaanilastuja.

Tarjoa vaikka valkosipulilla maustetun turkkilaisen jugurtin tai creme fraishen
kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 137 grammaa

Anuvai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha2002g3323kcal380.3g0g200.2g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g50g52kcal4g8.2g0.3g1g
Chili paprika punainen113g45kcal2.3g10.1g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 300g377kcal33g0.8g27.1g0g
Voi, 1 tl, 5 g75g548kcal0.8g0.8g60.1g0g
Juusto, salaattijuusto, rasvaa 18 %, lehmänmaito, suolaliemessä 200g455kcal28g3.4g36g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5480g9600kcal896.8g46.6g647.4g2g
Valittu annoskoko2740g4800kcal448.4g23.3g323.7g1g
Annoskoko puolitettuna1370g2400kcal224.2g11.7g161.9g0.5g
Arvot/100g100g175kcal16.4g0.9g11.8g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=211918