Raparperikakku Sikke Sumari

Laita sokeri ja vesi kuumenemaan, kunnes sokeri alkaa ottamaan hiukan väriä ja lisää sitten raparperinpalat joukkoon.

Sekoita varovasti puulusikalla kunnes raparperi on "antautunut" ja lisää sitruunamehu.

Raparperia ei tarvitse kuoria jos se leikataan pieniksi paloiksi ja se on juuri nostettu puutarhasta, pesu riittää ja se, että katkaisee päät huolellisesti.

Tee taikinan aineksista taikina joko tehosekoittimessa tai käsin.

Sekoita voi ja sokeri ja kananmunat tehosekoittimessa.

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja mantelirouhe omassa kulhossaan ja lisää tehosekoittimeen.

Mausta kardemummalla.

Suojaa vuoka leivinpaperilla ja painele puolet taikinasta vuoan pohjalle.

Lisää taikinan päälle raparperikompotti (varo ettet lisää liikaa nestettä) ja kompotin päälle loput taikinasta.

Paista uunissa 180 asteessa noin 45 minuuttia kakun korkeudesta riippuen.

Tarjoa kermavaahdon kera.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 137 grammaa

Venalai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g301g1804kcal63.2g19.8g162.4g0g
Sokeri 301g1221kcal0g300.4g0g0g
Voisarvi croissant 301g1091kcal24g119.2g56.1g6.6g
Kananmuna kuoreton 92g131kcal11.5g0.3g9.4g0g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 33g95kcal5.2g0.1g8.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 301g1032kcal30.6g210.5g3.6g10.5g
Leivinjauhe 17g29kcal0.9g6.3g0g0.1g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g8.4g26kcal0.9g5g0.6g2.3g
Raparperi 1002g338kcal6.9g55.1g1g14g
Sokeri 109g441kcal0g108.5g0g0g
Fariinisokeri175g712kcal0g175.3g0g0g
Vesi50g0kcal0g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton50g11kcal0.2g0.8g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5480g13862kcal286.8g2002.6g483g67.2g
Valittu annoskoko2740g6931kcal143.4g1001.3g241.5g33.6g
Annoskoko puolitettuna1370g3466kcal71.7g500.7g120.8g16.8g
Arvot/100g100g253kcal5.2g36.5g8.8g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=428759