Saaristolaisleipä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään.

Lisää muut aineet samalla sekoittaen.

Älä vaivaa! Anna kohota kaksi tuntia.

Laita 170 asteeseen kunnes pinta hieman tummunut.

Laita sitten päälle folio, ja laske lämpö 160 asteeseen.

Voitele välillä siirappivedellä.

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 49 grammaa

Sallukka80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piimä, rasvaton (Valio)1127g361kcal37.2g50.7g0g0g
Hiiva 56g42kcal7.4g0.6g0.2g3.9g
Siirappi 473g1427kcal0.5g350.7g0g0g
Vehnälese 68g154kcal9g10.4g3g25.4g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)271g1025kcal31.6g208.3g6g38.7g
Suola, annos 3g17g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 733g2513kcal74.6g512.7g8.8g25.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5488g11044kcal320.6g2266.8g36g187.2g
Valittu annoskoko2744g5522kcal160.3g1133.4g18g93.6g
Annoskoko puolitettuna1372g2761kcal80.2g566.7g9g46.8g
Arvot/100g100g201kcal5.8g41.3g0.7g3.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=260881