Vappumunkit

Lämmitä vesi tai maito kädenlämpöiseksi.

Jos käytät kuivahiivaa, saa neste olla lämpimämpää eli noin 42-asteista.

Murenna tuorehiiva nesteeseen tai sekoita kuivahiiva jauhoihin.

Lisää nesteeseen suola, sokeri ja kananmuna.

Kananmuna ei ole välttämätön, mutta antaa hyvän rakenteen.

Lisää vehnäjauhot.

Alusta taikina pehmeäksi.

Lisää lopuksi pehmeä rasva.

Pyörittele taikinasta pingispallon kokoisia pyörylöitä.

Anna niiden kohota noin 20 minuuttia.

Kuumenna öljy pienessä padassa.

Kokeile rasvan kuumuutta paistamalla ensin yksi munkki.

Rasva on sopivan kuumaa, kun pulla kypsyy myös sisältä ja sen pinta on molemmin puolin kauniin vaaleanruskea.

Nosta reikäkauhalla muutama pulla kerrallaan kypsymään ja käännä kerran kypsymisen aikana.

Nosta kypsät munkit reikäkauhalla talouspaperille ja pyörittele sitten lautasella, jossa on sokeria tai kanelisokeria.

Jäähtyneen munkin päälle voit myös levittää tomusokerista ja mansikkamehusta sekoitetun sokerikuorrutuksen.

Tarjoa munkit vastapaistettuina.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 49 grammaa

Samuo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 565g191kcal17.3g27.7g0.6g0g
Hiiva 49g37kcal6.4g0.5g0.2g3.4g
Sokeri 151g612kcal0g150.5g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1021g3502kcal104g714.5g12.2g35.7g
Margariini 80 % laktoositon 122g856kcal0.8g0g96.5g0g
Kananmuna kuoreton 83g118kcal10.4g0.2g8.5g0g
Syväpaistorasva 100%, uppopaistorasva 414g3644kcal2.5g1.7g410.2g0g
Sokeri 339g1376kcal0g338.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5488g20673kcal282.8g2467.6g1056.4g78.2g
Valittu annoskoko2744g10337kcal141.4g1233.8g528.2g39.1g
Annoskoko puolitettuna1372g5168kcal70.7g616.9g264.1g19.6g
Arvot/100g100g377kcal5.2g45g19.2g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=288853