Juustokastike

Sulata rasva kattilassa ja lisää siihen jauhot.

Lisää maito vähitellen, anna kuumentua lisäämisen välissä.

Tai vaihtoehtoisesti keitä maito eri kattilassa.

Sekoita usein, ettei pala pohjaan.

Lisää lopuksi juustoraaste, voi lisätä reilustikin juustoa.

Emmentalin voi korvata edamilla tai muulla juustoraasteella.

Osan voi korvata myös maustetulla tuorejuustolla.

Mausta ja tarkista maku.

käy myös lasagnen valkokastikkeena.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 229 grammaa

Eevis77
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 60%, keskiarvo 120g639kcal0.4g0.4g72g0g
Vehnäjauho puolikarkea 120g412kcal12.2g84g1.4g4.2g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 1800g820kcal54g86.4g27g0g
Emmental, punaleima 17%400g1160kcal136g0g68g0g
Valkopippuri, annos 1g2g0kcal0g0g0g0g
Ruokasuola jodioitu 2g0.1kcal0g0g0g0g
Margariini 60%, keskiarvo 15g79kcal0g0.1g8.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 15g51kcal1.5g10.4g0.2g0.5g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 221g101kcal6.6g10.6g3.3g0g
Emmental, punaleima 17%49g143kcal16.7g0g8.4g0g
Valkopippuri, annos 1g0.2g0kcal0g0g0g0g
Ruokasuola jodioitu 0.2g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5488g6809kcal454.8g383.8g378.4g9.4g
Valittu annoskoko2744g3404kcal227.4g191.9g189.2g4.7g
Annoskoko puolitettuna1372g1702kcal113.7g96g94.6g2.4g
Arvot/100g100g124kcal8.3g7g6.9g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=117382