Kasvissosekeitto ala Tuula

Pese, kuori ja palaittele palsternakat, perunat, porkkanat ja selleri.

Kuori ja hienonna sipuli.

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää kasvikset.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Anna kiehua n. ½ tuntia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.

Soseuta keitto sauvasekoittimella.

Lisää juusto ja kuumenna, älä keitä.

Ohenna keitto maidolla tai vedellä.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 459 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Palsternakka 300g191kcal1.5g35.4g1.2g13.5g
Peruna, vanha, kuorittu 337g257kcal6.3g52.3g0.7g3.4g
Porkkana 187g61kcal1.2g10.4g0.4g4.8g
Juuriselleri 150g47kcal1.9g6.9g0.3g4.6g
Sipuli 127g39kcal1.6g6.1g0.3g2.2g
Vesi, vesijohtovesi 1124g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g2.2g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g0.7g1.7kcal0.1g0.3g0g0g
Tuorejuusto savuporo rasvaa 20g creme bonjour (Creme bonjour), annos 200g150g390kcal4.5g6.7g40.5g0.7g
Piparjuuri, annos 10g187g69kcal8.4g20.6g0.6g14.1g
Ruokakerma mustapekka (Valio), annos 250g187g225kcal4.3g9g18.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5508g2560kcal59.6g295.4g125.4g86.6g
Valittu annoskoko2754g1280kcal29.8g147.7g62.7g43.3g
Annoskoko puolitettuna1377g640kcal14.9g73.9g31.4g21.7g
Arvot/100g100g47kcal1.1g5.4g2.3g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=331767