Sitruunamarenkitorttu( Kevytkeittiön)vesi

1. Nypi pohjaan rasva jauhoihin kunnes seos on murumaista, lisää sokeri (suolalla voi maustaa) ja lopuksi vesi.

Säilytä muovipussissa jääkaapissa.

2. Painele taikina voideltuun torttuvuoan pohjalle ja paista 220 asteessa 10-15 min.
3. Täyte: Sekoita vesi, amissijauho, sokeri, sitruunamehu ja kuoriraaste pienessä kattilassa.

Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes sakenee ja kypsennä vielä pari minuuttia.

4. Ota kattila liedeltä ja vatkaa keltuaiset yksitellen kiisseliin, lisää myös rasva.

Marenki: Vatkaa valkuaiset ja sitruunamehutippa pehmeäksi vaahdoksi, lisää vähitellen sokeri ja vatkaa kiiltäväksi vaahdoksi.

Levitä kiisseli pohjalle ja sen päälle marenki, paista 180 asteessa 10 min, kunnes marenki saa hiukan väriä

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 153 grammaa

Mexi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)180g684kcal0.9g11.7g72g0g
Sokeri 27g110kcal0g27g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 366g1255kcal37.3g255.9g4.4g12.8g
Vesi51g0kcal0g0g0g0g
Maizena maissitärkkelys225g788kcal1.8g195.7g0g0g
Sokeri 191g776kcal0g191.1g0g0g
Vesi281g0kcal0g0g0g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore4.5g1.1kcal0g0.4g0g0g
Munankeltuainen (Kela 1989), annos 100g675g2309kcal108.7g0g205.9g0g
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)68g257kcal0.3g4.4g27g0g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g675g250kcal60.7g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton11g2.4kcal0g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5508g12860kcal419.4g1372.8g618.6g25.6g
Valittu annoskoko2754g6430kcal209.7g686.4g309.3g12.8g
Annoskoko puolitettuna1377g3215kcal104.9g343.2g154.7g6.4g
Arvot/100g100g234kcal7.6g24.9g11.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=153922