Mustikkapiirakka

Sekoita maitorahka, kananmuna, rypsiöljy ja kuivat aineet kulhossa.

Paista pohjaa uunissa 200c n. 15 minuuttia.

Vatkaa valkuiainen vaahdoksi ja lisää makeutusaine.

Lisää mustikat pohjan päälle ja levitä valkuaisvaahto piirakan päälimmäiseksi.

Paista uunissa vielä hetki kunnes valkuaisvaahto on hiukan ruskettunut.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 138 grammaa

Shaunikel
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rasvaton maitorahkavalmiste 0,2% (Ehrmann)62g35kcal5.3g3.1g0.1g0g
Kananmuna kuoreton 14g20kcal1.7g0g1.4g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g25g72kcal0.3g14g0g10g
Kaurahiutaleet, Elovena (Raisio), annos 37g25g87kcal3.5g13.7g2g2.7g
Leivinjauhe 1.2g2.2kcal0.1g0.5g0g0g
Euroshopper vehnäjauhot 1dl=65g62g206kcal6.2g43.6g0.7g0g
Rypsiöljy, X-tra, 5 g / 1tl1.2g10kcal0g0g1.2g0g
Mustikka, Pakkasmarja75g25kcal0.4g4.8g0.4g2.5g
Kananmunan valkuainen, keskikoko 35g8.7g3.7kcal0.9g0g0g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g1.9g5.4kcal0g1g0g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana552g932kcal36.8g161.4g11.6g31.8g
Valittu annoskoko276g466kcal18.4g80.7g5.8g15.9g
Annoskoko puolitettuna138g233kcal9.2g40.4g2.9g8g
Arvot/100g100g169kcal6.7g29.2g2.1g5.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=132047