Porkkanalaatikko - Italialainen

Tee valkokastike : sulata voi ja lisää jauhot.

Lisää maito vimmatusti sekoittaen, ettei homma paakkuunnu.

Jäähdytä kastike.

Kuori porkkanat ja keitä ne juuri ja juuri kypsäksi.

Anna kuivua hetken ennen soseuttamista, niin e tule vetistä.

Soseuta.

Raasta juusto ja jätä n. 1/4 määrästä sivuun.

Erota kananmunasta valkuainen ja vatkaa rakenne rikki.

Sekoita kaikki aineksetja lisää suola ja muskottipähkinää hippusellinen.

Laita matalaan vuokaan ja ripottele päälle loput juustoraasteesta.

Paista uunissa 185 asteessa 30-35 min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 138 grammaa

Eevavi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g175g49kcal1g10.4g0.3g4.4g
Parmesanjuusto (Fiorucci), annos 10g31g121kcal10.3g0g8.9g0g
Maito, rasvaton, luomu (Valio), annos 200g50g17kcal1.6g2.4g0g0g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 8.7g3.7kcal0.9g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2.5g8.6kcal0.3g1.7g0g0.1g
Voi, 1 tl, 5 g7.5g55kcal0.1g0.1g6g0g
Suola, annos 3g1.2g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana552g507kcal28.4g29.2g30.4g9g
Valittu annoskoko276g254kcal14.2g14.6g15.2g4.5g
Annoskoko puolitettuna138g127kcal7.1g7.3g7.6g2.3g
Arvot/100g100g92kcal5.1g5.3g5.5g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=146868