Vaahtokarkkikakku (ei dieettiruokaa)

Kakkupohja
125 g rasvaa
1,25 dl sokeria
2 kananmunaa
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
1/4 tl suolaa
1 rkl tummaa kaakaojauhetta

täyte ja kuorrutus:
125 g vaahtokarkkeja
2 rkl maitoa
2 munanvalkuaista
2 rkl sokeria

Sulata margariini.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Mittaa erikseen jauhot, leivinjauhe, van. sokeri, suola ja kaakao yhteen kippoon.

Lisää jauhoseos ja sula margariini munavaahtoon, sekoita varovasti.

Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan 18-20 cm tasapohjainen kakkuvuoka.

Kumoa taikina siihen.

Paista 175 asteessa n. puoli tuntia.

Jäähdytä kakku.

Kumoa, halkaise (kostuta mehulla).

Täyte ja kuorrutus:

Lämmitä maito kattilassa ja lisää vaahtokarkkeja vähän kerrallaan kunnes ne kaikki sulavat.

Sekoita karkkivaahto tasaiseksi.

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi ja kiiltäväksi vaahdoksi.

Sekoita vaahdot keskenään ja täytä ja kuorruta sillä kakku.

Koristele.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Sparkle
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, laktoositon (Flora)55g394kcal0g0g43.7g0g
Sokeri 47g190kcal0g46.8g0g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 2.6g10kcal0.5g0.3g0.6g0.8g
Leivinjauhe 4.4g7.7kcal0.2g1.7g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.7g7kcal0g1.7g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 57g195kcal5.8g39.8g0.7g2g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Väiski vaahtokarkki (Halva), annos 90g55g168kcal2.4g39.9g0g0g
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 13g4.4kcal0.4g0.6g0g0g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 31g13kcal3g0.1g0g0g
Sokeri 11g43kcal0g10.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana553g2063kcal24.6g282.8g90g5.6g
Valittu annoskoko276g1032kcal12.3g141.4g45g2.8g
Annoskoko puolitettuna138g516kcal6.2g70.7g22.5g1.4g
Arvot/100g100g373kcal4.5g51.2g16.3g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=105060