Porkkanalaatikko - Italialainen

Tee valkokastike : sulata voi ja lisää jauhot.

Lisää maito vimmatusti sekoittaen, ettei homma paakkuunnu.

Jäähdytä kastike.

Kuori porkkanat ja keitä ne juuri ja juuri kypsäksi.

Anna kuivua hetken ennen soseuttamista, niin e tule vetistä.

Soseuta.

Raasta juusto ja jätä n. 1/4 määrästä sivuun.

Erota kananmunasta valkuainen ja vatkaa rakenne rikki.

Sekoita kaikki aineksetja lisää suola ja muskottipähkinää hippusellinen.

Laita matalaan vuokaan ja ripottele päälle loput juustoraasteesta.

Paista uunissa 185 asteessa 30-35 min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 138 grammaa

Eevavi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g1748g490kcal10.5g104g3.5g43.7g
Parmesanjuusto (Fiorucci), annos 10g312g1211kcal103g0g88.7g0g
Maito, rasvaton, luomu (Valio), annos 200g500g165kcal16.5g24.5g0g0g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 87g37kcal8.6g0.3g0.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 25g86kcal2.5g17.5g0.3g0.9g
Voi, 1 tl, 5 g75g547kcal0.7g0.7g59.9g0g
Suola, annos 3g13g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5520g5071kcal283.6g294g305g89.2g
Valittu annoskoko2760g2536kcal141.8g147g152.5g44.6g
Annoskoko puolitettuna1380g1268kcal70.9g73.5g76.3g22.3g
Arvot/100g100g92kcal5.1g5.3g5.5g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=146868