Mustikkakukko eli Rättänä

1. Voitele matala piirasvuoka.

2.Sekoita huoneenlämpöinen rasva ja sokeri hyvin keskenään.

(Voit vaahdottaakin)
3. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan.

4. Taputtele n. 3/4 osaa taikinasta vuoan pohjalle.

5. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada vuokaan taikinan päälle.

6. Taputtele loppu taikina jauhotetulla pöydällä joko yhtenäiseksi levyksi tai pienemmiksi pyörylöiksi.

7. Aseta levyt taikinan päälle.

8. Paista uunin alaosassa 200 asteessa n. puoli tuntia.

9. Tarjoa jäätelön tai kermavaahdon kera

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 115 grammaa

Helima
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 80% keskiarvo500g3553kcal1.5g1g400.3g0g
Sokeri 340g1381kcal0g339.9g0g0g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g1001g3052kcal97.1g613.4g20g145.1g
Leivinjauhe 10g18kcal0.5g3.8g0g0.1g
Mustikka metsä- 721g317kcal3.6g46.1g4.3g23.8g
Sokeri168g683kcal0g168g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 20g67kcal0g16.3g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5520g18141kcal205.4g2377g849.2g338.6g
Valittu annoskoko2760g9070kcal102.7g1188.5g424.6g169.3g
Annoskoko puolitettuna1380g4535kcal51.4g594.3g212.3g84.7g
Arvot/100g100g329kcal3.7g43.1g15.4g6.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=296906