Neppiksen mutakakku

Sulata suklaa ja voi samassa kipossa mikrossa (Ihan täydellä teholla ei kannata ehkä, suklaa saattaa klimppiintyä, hiljaa hyvä tulee.

Esim 360-400 watilla.)

Anna kuuman rasva-suklaaseoksen jäähtyä hieman.

Silloin se ei juoksetu helposti, koska kananmuna ei pala sekoitettaessa mukaan.

Lisää makeutusjauhetta.

Lisää 5 munaa yksitellen vatkaten joka kerta voimakkaasti.

On todettu, että saattaapi juoksettua alkuun munia lisätessä, mutta tasoittuu pian takaisin "mousseksi".

Itselläni onnitui hyvin kun annoin seoksen vähän viilentyä.

Lopuksi lisää 1 rkl jauhoja.

Itse laitoin n. 2 rkl mantelijauhoa.

Vatkaa tasaiseksi ja uuniin 200 asteeseen 10-15 minuutiksi, kunnes kakku on pinnalta juuri ja juuri kypsä ja keskeltä tutiseva kun tönäisee vuokaa.

Irtopohjavuoka on hyvä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Neponsson
AineksetMääräEnergiaPHRK
Marabou Premium 86 % Cocoa322g1950kcal27.7g61.2g175.7g0g
Marabou dark mint tumma suklaa 70% (Marabou), annos 100g403g2317kcal25.8g141g183.3g37.5g
Voi 806g5846kcal9.6g3.2g655.1g0g
Kananmuna kuoreton 1108g1581kcal138.5g3.3g113.6g0g
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g81g484kcal16.9g5.3g43.5g0g
Hermesetas -neste40g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5520g24353kcal437g428g2342.4g75g
Valittu annoskoko2760g12177kcal218.5g214g1171.2g37.5g
Annoskoko puolitettuna1380g6088kcal109.3g107g585.6g18.8g
Arvot/100g100g441kcal7.9g7.8g42.4g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=299787