Punajuuririsotto 10/2014

1. Raasta sipuli ja kuoritut punajuuret.

2. Kiehauta vesi ja liemikuutio ja pidä lämpimänä.

3. Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota siinä riisi, sipuli ja punajuuriraaste noin 5 min.
4. Lisää1 dl kasvislientä ja kerma.

5. Kun neste on imeytynyt riisiin, lisää kasvislientä ja mehua pienissä erissä välillä sekoittaen, kunnes risotto on kosteaa ja mehevää.

6. Mausta pippurilla ja etikalla.

7. Viimeistele aurajuustolla ja basilikalla maun mukaan.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 230 grammaa

Helena45
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punasipuli, kuorittu, 100g300g81kcal3.9g14.4g0.6g5.1g
Punajuuri 451g173kcal4.5g31.1g0.9g11.3g
Vesi, vesijohtovesi 526g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio 1 kpl = 10 g (Knorr), annos 10g15g39kcal1.7g0.5g3.3g0.2g
Becel juokseva kasviöljyvalmiste45g334kcal0g0g37g0g
Risottoriisi (Pirkka)300g991kcal20.1g240.3g1.2g0g
Omenatäysmehu 100% (Pirkka)150g68kcal0.3g16.5g1.5g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)34g6.8kcal0g2.2g0g0g
Flora ruoka kevyt & paksu751g451kcal7.5g33.8g30g0g
Aurajuusto188g638kcal37.6g0g54.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5520g5563kcal151.2g677.6g257.8g33.2g
Valittu annoskoko2760g2781kcal75.6g338.8g128.9g16.6g
Annoskoko puolitettuna1380g1391kcal37.8g169.4g64.5g8.3g
Arvot/100g100g101kcal2.7g12.3g4.7g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=444123