Omenapiirakka

Ainekset:
margariinia voiteluun
1,25 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1,25 dl piimää
0,25 dl öljyä
Päälle:
2 isoa omenaa
1 tl kanelia
1-2 rkl sokeria

Voitele paistovuoka (läpim. 22-25 cm).
Sekoita kuivat ainekset keskenään kulhossa.

Lisää joukkoon piimä ja öljy.

Sekoita taikinaa mahdollisimman vähän.

Levitä taikina vuokaan.

Kuori omenat ja poista siemenkodat.

Lohko omenat.

Lado ne taikinan päälle ja ripottele sitten kanelia ja sokeria.

Paista uunin keskiosassa 20-25 min 225 asteessa

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 115 grammaa

Sannimaiji
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 60%, rainbow/pirkka/eldorado 100g536kcal0.9g0.7g59.9g0g
Sokeri 424g1723kcal0g424g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 649g2226kcal66.1g454.1g7.8g22.7g
Piimä, rasvaton, Gefilus (Valio)499g160kcal15g23.5g0g0g
Rypsiöljy 90g794kcal0g0g89.8g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 998g355kcal1.6g71g0.9g20g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5520g11588kcal167.2g1946.6g316.8g85.4g
Valittu annoskoko2760g5794kcal83.6g973.3g158.4g42.7g
Annoskoko puolitettuna1380g2897kcal41.8g486.7g79.2g21.4g
Arvot/100g100g210kcal3g35.3g5.7g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=83247