Juhlaporokeitto

Valmistus
Ruskista käristys ja hauduta sitä lihaliemessä vajaa tunti.

Lisää kuutioidut perunat ja kasvissuikaleet ja keitä kypsäksi.

Ole tarkkana että perunat ovat varmasti pehmeitä keskeltäkin (perunat voi myös keittää erikseen ja lisätä kypsinä).

Kuumenna ruokakerma toisessa kattilassa varovasti ja lisää juusto pieninä kuutioina.

Anna juuston sulaa kermaan.

ÄLÄ ANNA KIEHUA! Kaada kerma-juusto keittoon ja anna hiljalleen hautua mutta ÄLÄ LAITA KANTTA PÄÄLLE ETTEI JUOKSUTU.

Bon appetit, toivoo Paula Korpela 23-11-2006

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 692 grammaa

Tkonu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruokakerma, Valio Hyla 15%400g640kcal10.8g10.8g60g0g
Poronkäristys (Kylmänen)448g605kcal89.6g0.4g26.9g0g
Voi, 1 tl, 5 g40g292kcal0.4g0.4g32g0g
Juuressuikale (Pirkka), annos 280g224g56kcal2.2g11g0.4g5.6g
Peruna, keskikokoinen 60g640g384kcal9.6g83.2g0.6g5.8g
Koskenlaskija viherpippurisulatejuusto200g560kcal38g0g44g0g
Lihaliemikuutio (knorr) (Knorr), annos 10g16g42kcal2.1g0.3g3.5g0.1g
Vesi800g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5536g5157kcal305.4g212.2g334.8g23g
Valittu annoskoko2768g2578kcal152.7g106.1g167.4g11.5g
Annoskoko puolitettuna1384g1289kcal76.4g53.1g83.7g5.8g
Arvot/100g100g93kcal5.5g3.8g6g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=348763