Kipparin peruna-purjososekeitto

Ainekset:

1 (n. 250 g) purjo
6-7 (n. 750 g) jauhoista perunaa (punainen tai keltainen pussi)
1 rkl tuoretta timjamia
1 rkl öljyä
8 dl vettä
1 Pirkka kasvisliemikuutio
1 tl viherpippuria (kokonaisia)
1 tlk (2 1/2 dl) Kippari maustettua ruokakermaa (Valio)

Pinnalle: tuoretta timjamia

1. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.

Kuori ja paloittele perunat.

Hienonna timjami.

2. Kuullota purjoaöljyssä kattilassa pari minuuttia.

Lisää perunat ja timjami.

Sekoittele hetki.

3. Kaada joukkoon vesi ja kiehauta.

Murustele keittoon kasvisliemikuutio.

Keitä 15-20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

4. Rouhi viherpippurit huhmaressa ja lisää keittoon.

Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää ruokakerma.

Kuumenna kiehuvaksi ja tarkista maku.

Koristele keitto tuoreella timjamilla.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 346 grammaa

Katjuska80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Purjosipuli 333g76kcal6g8g0.7g7g
Peruna, punnittu kuorineen 1000g647kcal16g131.8g1.7g8.5g
Timjami 2g5.7kcal0.2g0.5g0.1g0.7g
Rypsiöljy 18g159kcal0g0g18g0g
Vesi, vesijohtovesi 1067g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio 15g45kcal1.4g2g3.4g0.2g
Maustettu ruokakerma Kippari Savujuusto (Valio), annos 125g333g367kcal7.7g13.3g33.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5536g2600kcal62.6g311.2g114.4g32.8g
Valittu annoskoko2768g1300kcal31.3g155.6g57.2g16.4g
Annoskoko puolitettuna1384g650kcal15.7g77.8g28.6g8.2g
Arvot/100g100g47kcal1.1g5.6g2.1g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=99181