Peruna-bataattisuikaleet uunissa

Mausteet: valkopippuri, paprikajauhe, curry, chilijauhe, suola (tai herbamare).

Pese perunat ja bataatti juuresharjalla huolellisesti ja kuivaa, älä kuori.

Leikkaa juurekset n. sentin viipaleiksi ja ne sitten pitkittäin n. sentin suikaleiksi, jotta ne muistuttavat ranskalaisia perunoita.

Painele suikaleita talouspaperilla poistaaksesi ylimääräisen nesteen.

Laita suikaleet kulhoon, lisää öljy, mausteet ja suola ja sekoita lusikalla, jotta kaikki suikaleet peittyvät mausteisiin.

Paista 225 asteessa n. 15-20 minuuttia tai kunnes kypsiä.

Tarjoile heti.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 111 grammaa

Sade1980
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, punnittu kuorineen 100g65kcal1.6g13.1g0.2g0.8g
Bataatti, uunissa 166g146kcal2.8g30.4g0.1g5.4g
Rypsiöljy 12g103kcal0g0g11.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana555g627kcal8.8g87g23.8g12.4g
Valittu annoskoko278g314kcal4.4g43.5g11.9g6.2g
Annoskoko puolitettuna139g157kcal2.2g21.8g6g3.1g
Arvot/100g100g113kcal1.6g15.7g4.3g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=164431